Eurogia2030 fremmer innovation
inden for ren energi
EUROGIA2030 er en del af EUREKA-netværket, som støtter internationale forsknings- og udviklingssamarbejder på tværs af sektorer.
Formålet med Eurogia2030 er at imødekomme udfordringer på energimarkedet gennem udviklingen af Eurogia2030’s 5Ds-strategi. Med fokus på lavemissionsteknologier og FoU-løsninger bidrager programmet til en bæredygtig fremtid og støtter EU’s mål om klimaneutralitet i 2050.
Nordic Innovators har mange års erfaring med programmer under EUREKA - Kontakt os og høre mere om dine finansieringsmuligheder med Eurogia2030 – hvad enten du er en SMV, universitet, forskningscenter eller en større virksomhed i et af EUREKA-netværkets medlemslande.
Ansøgningsprocessen er opdelt i to trin
Trin 1 – Ansøgningsskabelon (Projektoversigt)
Kortfattede tekstfelter, der beskriver projektets overblik, konsortiets sammensætning, projektaktiviteter, projektomkostninger samt marked og forventet output.
Trin 2 – Ansøgningsskabelon (Fuld Ansøgning)
En række tekstfelter, hvor projektets problemstilling, idé, marked, konsortium, projektaktiviteter og omkostninger samt udnyttelse af resultater beskrives i dybden.
Yderligere Dokumenter til Trin 2
Ansøgningsbudget, accept-erklæring, projektets samarbejdsaftale samt to juridiske informationsskemaer for kontaktpersonerne i konsortiet.
Deadline for 2025
De præcise datoer for efterårets call er endnu ikke offentliggjort, men det forventes at åbne i begyndelsen af juli 2025 med ansøgningsfrist i slutningen af oktober 2025.
Eurogia2030 5Ds Strategy

Dekarbonisering
Denne søjle fokuserer på at reducere CO₂-udledninger på tværs af alle sektorer – særligt inden for energiproduktion og -forbrug.
Projekter herunder har fokus på udvikling af lavemissionsteknologier, vedvarende energikilder (såsom sol, vind og brint) samt løsninger til CO₂-fangst og -lagring (CCS).

Demokratisering & Digitalisering
Integration af borgerdrevne energiinitiativer, prosum-modeller og politikker, der understøtter lige adgang til rene energiløsninger.
Udnyttelse af digitale teknologier som kunstig intelligens, big data og blockchain til at optimere energisystemer, "smarte" elnetsystemer og fremme integrationen af vedvarende energi gennem intelligente systemer.

Diversificering & Decentralisering
Sikring af rene energikilder for at styrke energisikkerheden og bæredygtigheden og gøre systemerne mere modstandsdygtige over for forstyrrelser og markedssvingninger.
Overgangen fra centraliserede, storskala energiproduktionssystemer til mere lokale og distribuerede vedvarende energiløsninger, herunder fremme af mikronet og lokalt forankrede energiprojekter.