IA & RIA giver dit projekt et skub fremad
Begge EU-programmer; Innovation Action (IA) og Research & Innovation Action (RIA) er et stort omdrejningspunkt for den projektbaseret og samarbejdende teknologiske udvikling.
Initiativer fra IA stræber efter at fremme innovative løsninger, der er klar til markedslancering. De involverer grundig testning, validering og demonstrationsaktiviteter, ofte i samarbejde med industripartnere, med henblik på at fremskynde kommercialiseringen af banebrydende teknologier eller services.
RIA-projekter til gengæld fokuseret på at skubbe grænserne for viden gennem banebrydende forskningsindsatser. Disse tiltag støtter samarbejdende forskningsindsatser, der sigter mod at adressere specifikke videnskabelige eller teknologiske udfordringer med det formål at skabe et gennembrud i forståelsen eller teknologiudvikling.
Nedenfor kan du få et større overblik over forskellighederne ved IA & RIA.
Innovation Action (IA)
Research and Innovation Action (RIA):
hvem kan ansøge?
I og med at det er samarbejdsprojekter, så kræves der etablering af et konsortium. Konsortiet skal være tværnationalt og involvere mindst 3 uafhængige partnere fra 3 forskellige lande, hvoraf mindst ét skal være et fuldt medlem af EU.
Yderligere kriterier afhænger af det specifikke emne (fx minimums-konsortium-sammensætning, deltagerens type, geografisk placering af projektaktiviteterne, koordinator fra et EU-land osv.).
Du kan finde listen over kvalificerede ikke-EU-lande i dette link: list-3rd-country-participation_horizon-euratom_en.pdf (europa.eu)
Brancher der kan søge IA & RIA
Den er opdelt i 6 klynger:
-
Klynge 1: Sundhed
-
Klynge 2: Kultur, kreativitet & Inklusive samfund
-
Klynge 3: Civil sikkerhed for samfundet
-
Klynge 4: Digital, industri & rumfart
-
Klynge 5: Klima, energi & mobilitet
-
Klynge 6: Fødevarer, bio-økonomi, naturressourcer, landbrug & miljø.
Hver klynge har sit eget arbejdsprogram af emner, som du kan læse mere om her: Horizon Europe work programmes - European Commission (europa.eu)
Udover disse muligheder har hver klynge også en række europæiske partnerskaber, der opererer med deres egne arbejdsprogrammer og calls, som fx Clean Hydrogen Partnership, Circular Bio-based Europe (CBE) partnership og flere.