Vedvarende energi styker Europas klimamål
Vedvarende energi er grundlæggende for at nå Europas ambitiøse klimamål såsom bæredygtige alternativer til fossile brændstoffer, der skal bane vejen for CO2-neutralitet. Efterhånden som det globale presserende behov for rene energiløsninger intensiveres, er vedvarende energikilder som vind, sol og bioenergi centrale for dekarboniseringen af energiproduktion, opvarmning og transportsektoren.
Investeringer i vedvarende energiinfrastruktur reducerer ikke kun drivhusgas-emissioner, men øger også energisikkerheden, fremmer økonomisk modstandskraft og giver nye muligheder for teknologisk innovation på tværs af forskellige industrier.
Vores services hjælper virksomheder mv. der søger funding for projekter som fx:
-
Udrulning af vedvarende energi, herunder storskala installationer inden for vind, sol, vand og biomasse.
-
Udvikling af innovative, effektive og skalerbare løsninger til avancerede energigenererings-teknologier (fx brændselsceller).
-
Integration af vedvarende energikilder i kulstofintensive industrier for at fremskynde dekarbonisering og reducere drivhusgasemissioner.
-
Strømnet-integrationsprojekter, der forbedrer vedvarende energistabilitet og pålidelighed, hvilket sikrer problemfri og effektiv distribution.
Relevante EU støtteprogrammer for Vedvarende Energi
EU Innovation Fund har fokus på at fremme innovative teknologier med lav kulstofudledning og processer indenfor energitunge industrier. Ligeledes støtter Fonden projekter, der støtter overgangen til ren energi og miljømæssig sikker opsamling og anvendelse af CO2.
Med et budget på over EUR 20 mia. for 2021-2027, er CEF (Connecting Europe Facility) et af nøgle støtteprogrammerne, der bidrager til at realisere den europæiske Green Deal og målene om en reduktion af EU’s samlede drivhusgas udledning og et klimaneutralt EU i 20230 og 2050.
LIFE tilbyder nye tilskudsmuligheder og er EU's flagskibs finansieringsprogram, der støtter klima og miljø, og du kan søge støtte, hvis du har et grønt projekt, der vil bevare naturen, beskytte miljøet, tage ansvarlige klimahandlinger og omstille Europa til ren energi.
Horizon Europe Cluster 5
"Cluster 5" fokuserer på at fremme Europas grønne og digitale omstilling samt at drive økonomisk, industriel og samfundsmæssig forandring mod målet om klimaneutralitet inden 2050. Dette inkluderer arbejdet med at gøre energi- og mobilitetssektorerne drivhusgasneutrale, samtidig med at andre sektorer understøttes.